تحولات لبنان و فلسطین

کرمان- باد و توفان و افزایش غلظت ریز گردها و از طرفی سیل و خشک‌سالی ازجمله بلایای طبیعی است که می‌توان گفت استان کرمان همه‌ساله با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند.

۲۴۰۰ میلیارد تومان خسارت؛ سوغات بلایای طبیعی در استان کرمان

قدس آنلاین-گروه استان ها- علی اکبر شجاعی: متاسفانه سال گذشته  به‌واسطه وقوع بسیاری از بلایای طبیعی در استان کرمان افزون بر دو هزار ۴۰۰ میلیارد تومان به تأسیسات زیر بنایی خسارت وارد آمد که بنا بر اظهارات مسئولان جبران این خسارات بسیار مشکل و نیازمند حمایت های جدی است.

تعیین تکلیف جاده شهداد

بارش‌های سیل‌آسا در روزهای پایانی فروردین‌ماه به‌گونه‌ای بود که طی سه ساعت بارش در مناطق شهداد و گلباف از توابع شهرستان کرمان، حجم زیادی آب به منطقه سرازیر شد.

در همین رابطه استاندار کرمان در ستاد مدیریت بحران استان ضمن تأکید بر تعیین تکلیف جاده آسیب‌دیده از سیل شهداد گفت: گزارش خسارت‌های سال قبل و منابع مالی و اعتبارات هزینه شده هر دستگاه برای جبران و پیشگیری به تفکیک ملی و استانی تا نشست بعدی ستاد باید مشخص شود.

محمدجواد فدایی با انتقاد از اینکه مسیر ۲۲ کیلومتری از جاده «شهداد -نهبندان» که از فروردین سال گذشته براثر سیل از بین رفته، هنوز مرمت نشده؛ گفت: بیش از یک سال از موضوع گذشته و تازه دستگاه‌ها می‌خواهند مطالعه کنند؟!

وی تأکید کرد: این مسئله بارها بین راهداری و راه و شهرسازی جابه‌جاشده است باید تکلیف این مسیر هر چه سریع‌تر مشخص شود.

حمله ملخ‌ها

حمله ملخ‌ها به مزارع کشاورزی نیز یکی از دیگر از بلایای طبعی است که از سال گذشته تاکنون این استان را با خود درگیر کرده است.

در همین راستا استاندار کرمان بابیان اینکه باید با جدیت با این موضوع مقابله کنیم؛ افزود: باوجود امکانات کم اما ۱۵۰ هزار کیلومتر در جازموزیان،۰ ۱۲ هکتار در ریگان و ۴۰ هکتار در«ارزوئیه» برای مقابله با آفت ملخ سم‌پاشی شده و برای ادامه کار نیز باید خودرو موردنیاز تأمین شود.

وی اظهار داشت: این نیاز خودرویی را می‌توان یا استفاده از خودروهای مستهلک قبل از خروج آن‌ها از سیستم یا استفاده از خودروهای فعال یا با استفاده از منابع مالی ادارات و در غیر این صورت بر اساس قرارداد با پیمانکار تأمین کرد.

گردوغبار کرمان را تهدید می‌کند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز با ارائه گزارشی از بروز حوادث طبیعی در سال گذشته گفت: گردوغبار به‌شدت استان ما را مورد تهدید قرار می‌دهد و بیشترین تلفات را سال گذشته در صاعقه با از دست دادن جان هشت نفر داشتیم.

سعیدی بابیان اینکه سال ۹۸ سال پرحادثه‌ای برای استان بود  اظهار داشت: سال گذشته ۱۸ جلسه ستاد استانی و ۴ جلسه منطقه‌ای با مجموع ۲۰۶ مصوبه داشتیم که بیشتر آن انجام شد و ۲۲۹ جلسه با ۱۷۰۶ مصوبه در شهرستان‌ها نیز داشتیم که بیشتر پیشگیرانه و پیگیری بود.

مسیر ۲۲ کیلومتری از جاده «شهداد -نهبندان» که از فروردین سال گذشته براثر سیل از بین رفته، هنوز مرمت نشده و به قول استاندار بیش از یک سال از موضوع گذشته و تازه دستگاه‌ها می‌خواهند مطالعه کنند؟!

وی به امدادرسانی استان کرمان به استان‌های سیل‌زده در اوایل سال گذشته و ارسال صدها تُن اقلام غذایی و معیشتی و... اشاره و جمع آن را بیش از ۳۱ میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: همچنین ۱۴۸ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین به استان‌ها اعزام کردیم.

تلاش برای سازندگی

 سعیدی استقرار بیمارستان صحرایی سپاه کرمان و نیز استقرار موکب‌های استان برای پخت و توزیع غذای گرم را از دیگر اقدامات استان کرمان در راستای امدادرسانی به مناطق سیل‌زده کشور خواند و با اشاره به اینکه کرمان به‌عنوان معین شهرستان حمیدیه اهواز انتخاب شد؛ تصریح کرد: دو هزار و ۲۲۲ واحد تعمیر و بیش از ۳۰۰ واحد در حمیدیه ساخته شد.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان نیز ۱۵۰ واحد مسکونی در مناطق سیل‌زده استان نیز ساخته و ۱۵۰ منزل هم تعمیر شد؛ ادامه داد: بیشترین تهدید استان به ترتیب از حوادث سیل، طوفان، تگرگ، صاعقه، برف و کولاک، سرمازدگی و زلزله است که در سال گذشته درمجموع ۹۶ حادثه در استان به ثبت رسید و ۲۴۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرد.

صاعقه بیشترین آمار قربانی را گرفت

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با اشاره به بخشی از اقدامات انجام‌شده در هنگام بروز حوادث طبیعی در استان نجات ۱۹۱ نفر گرفتار در سیلاب را یکی از این اقدامات خواند و افزود: گردوغبار به‌شدت استان ما را مورد تهدید قرار می‌دهد و بیشترین تلفات را سال گذشته در صاعقه با از دست دادن جان هشت نفر داشتیم و دو نفر هم براثر سیل و دو نفر دیگر هم براثر ریزش آوار جان خود را از دست دادند.

وی به وقوع صدها زمین‌لرزه طی یک سال گذشته در استان در مقیاس های متفاوت خبر داد و گفت: ۱۱ زمین لرزه با شدت بین ۴ تا ۵ ریشتر و ۱۰۷ زمین لرزه بین ۳ تا ۴ ریشتر سال گذشته در استان اتفاق افتاد.

سعیدی اختصاص ۵۷۳ میلیارد تومان در قالب تسهیلات، بلاعوض و آغاز ۱۱۸ پروژه پیشگیرانه، ۱۲ هزار مسکن روستایی و ۵ هزار مسکن محرومین از سال گذشته را بخشی از موارد قابل ذکر عنوان کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.